Vremenska napoved za Ormož

Informacije

Uredništvo Studio Glasbene želje Prometni info
Tel: 02-7411-450
Tel: 02-7402-802
SMS: 040-889-889
Tel: 040-889-889
Tel: 070-889-889
Pasica

Novice STA

Na današnji dan

MMC RTV - Na današnji dan
  • Nesrečno življenje bogatašinje
    Leta 1988 je zaradi pljučnega edema in odpovedi srca v Buenos Airesu umrla Christina Onassis, hčerka milijarderja Aristotela Onassisa in Athine Livanos Onassis.
  • Smrt Nobelovega nagrajenca
    Leta 1916 je umrl poljski pisatelj, dobitnik Nobelove nagrade leta 1905, Henryk Sienkiewicz. Najbolj znani romani so Mali vitez, Z ognjem in mečem, Quo vadis? in V puščavi in goščavi.
  • Rojstvo Mammie, prve dame ZDA
    Leta 1896 se je rodila Mary Geneva Doud Eisenhower, znana kot Mamie, žena predsednika Dwighta D. Eisenhowerja in prva dama ZDA od 1953 do 1961.

Oddaje

Od ponedeljka do petka je v jutranjem sporedu ob 6.45 oddaja namenjena predstavitvi narodno-zabavne glasbe starejšega datuma, ki je običajno na radijskih postajah ni več moč slišati, z naslovom »Tako se je pelo in igralo nekoč«. Oddajo pripravljajo: Ivan Švajgl, Marjan Novak in Peter Kirič.

Med ponedeljkom in petkom je na sporedu oddaja »Minute za zdravje«, v katerih avtorica oddaje Natalija Škrinjar postreže z mnogimi koristnimi nasveti, ki lahko pripomorejo ali izboljšajo zdravje, ali pa ga ohranjajo.

Osrednja informativna oddaja Lokalni utrip je posvečena dogodkom in novicam na lokalnem in regionalnem področju in zaokroža dogajanje ob 17. uri od ponedeljka do sobote.

Ob ponedeljkih ob 18. uri je na sporedu »Oddaja o športu«, ki jo pripravljata, urejata in vodita Anita Kosec in Mateja Kovačec. V oddaji so predstavljeni predvsem lokalni športi in športniki z aktualnimi dosežki.

Ob ponedeljkih ob 20. uri je na sporedu oddaja »Špilamo in gučimo po domoče«, v kateri predstavljamo ljudske pevce in godce ter druge zanimive ustvarjalce ljudske kulturne zakladnice. Oddajo pripravljata Peter Kirič in Marjan Novak. Ponovitvi oddaj lahko prisluhnete ob nedeljah ob 21. uri.

V torkovi dopoldanski shemi lahko prisluhnete oddaji »Energetsko svetovanje«, ki jo pripravljata Peter Kirič in energetski svetovalec Ludvik Hriberšek in je namenjena svetovanju na področju obnovljivih virov energije in ohranjanju okolja z mnogimi koristnimi nasveti. Oddaja je na sporedu vsak torek ob 10.30.

Torkova večerna oddaja »RADIOaktivno« je namenjena predstavitvi novitet na področju slovenske glasbe in predstavitvi glasbenih ustvarjalcev v obliki intervjujev. Avtor oddaje je Boštjan Najžar.

Četrtkov večer je v znamenju kulture. »Oddaja o kulturi« je tista, v kateri predstavljamo društva, skupine, posameznike, ki so aktivni na kulturnem področju. Oddaja je na sporedu ob 18. uri, ponovitvi oddaje pa lahko prisluhnete v nedeljo prav tako ob 18. uri.

V oddaji »Filmski krik«, ki je na sporedu ob petkih, so predstavljene novitete in filmske zanimivosti, poslušalci pa so nagrajeni z brezplačnimi vstopnicami za ogled predstav. Oddajo pripravlja Peter Horvat in jo lahko slišite ob 15:10.

Oddaje, ki so pripravljene in se med tednom dnevno predvajajo (»Tako se je pelo in igralo nekoč«, »Pregled glasbenih lestvic«, »Prva mesta v zgodovini« in »Glasbena zgodovina« (tuja in slovenska) so krajše oddaje, ki dopolnjujejo in bogatijo podobo radijskega sporeda.

Sobotne oddaje so:

»Knjigo na srce, besedo v usta«
, ki je na sporedu vsakih 14. dni med 10. in 11. uro in v kateri predstavljamo knjižne novosti in posredujemo priporočila za branje. Oddaja nastaja v sodelovanju s knjižnico Franca Ksavra Meška in jo pripravlja Anita Kosec.

Med 10:30 in 11. uro v sobotnem dopoldnevu je na sporedu oddaja »Male nogice«, ki jo vodi in ureja Urška Maučič. Oddaja je namenjena pregledu delovanja v vrtcih na širšem področju slišnosti radia Prlek, v njej o določenih temah na prisrčen način sodelujejo otroci, ko oddajo tudi oblikujejo z govornimi prispevki.

Med 11. in 12. uro sta na sporedu Otroška oddaja in Dijaški Cocktail. Otroška oddaja je namenjena pregledu delovanja v Osnovnih šolah na našem področju in je na sporedu vsako drugo soboto v času pouka, v njej pa učenci predstavljajo svoje dosežke na šolskem področju. Avtorica oddaje je Ula Šegula, ki oddaje tudi ureja. Oddajo o Gimnaziji Ormož »Dijaški coctail«, pa vsak drugi teden pripravljajo dijaki Gimnazije Ormož, ki posnamejo svoje prispevke v studiu radia Prlek, kjer za tehnično podobo skrbi Marjan Novak. Ponovitvi obeh oddaj lahko prisluhnete v nedeljo ob 19. uri.

Točno opoldne je ob sobotah na sporedu lestvica Radio Prlek Top 10, v kateri so na enem metu zbrane največje svetovne uspešnice. Lestvico oblikujejo poslušalci sami s glasovanjem na naši spletni strani. Avtor lestvice je Aljoša Majdič.

V soboto ob 18 uri. se prične slovenska glasbena lestvica »Enajstica«, ki je namenjena predstavitvi in promociji slovenske zabavne glasbe in pri kateri poslušalci aktivno oblikujejo lestvico s glasovanjem preko spletne strani www.radioprlek.net. Avtor oddaje je Boštjan Najžar.

Večerna sobotna oddaja »Saturday Warm Up«, v kateri so predstavljeni plesni ritmi in lestvica najpriljubljenejših skladb plesne produkcije, se prične ob 19.uri. Za lestvico je mogoče glasovati preko spletne strani, oddajo pa vodi Aljoša Majdič (DJ Mad Fish).

Ob nedeljah
lahko prisluhnete naslednjim oddajam:

Verska oddaja
je na sporedu ob nedeljah v dopoldanskem delu sporeda, ob 8.30, v kateri so predstavljeni pomembni običaji in krščanski prazniki ter verska glasba. Oddajo pripravlja ekipa zunanjih sodelavcev pod vodstvom dekana Janeza Gorgnerja, sodelujeta še Natalija Fajfar in mag. Tanja Vaupotič v vlogi voditeljic oddaje.

Oddaja
o Gospodarstvu, podjetništvu in turizmu, je na sporedu vsako nedeljo med 10. in 11. uro. V njen predstavljamo podjetnike, gospodarstvenike, turistične delavce in produkte, ki so zanimivi čim širšemu krogu ljudi in ki živijo ter delajo na področju slišnosti radia Prlek. Oddajo pripravlja vodi in ureja Tatjana Mohorko. Ponovitvi lahko prisluhnete v sredo ob 19. uri.

Kmetijska oddaja
je namenjena kmečki populaciji in vsem, ki jih to področje zanima. Na sporedu je vsako nedeljo med 11. i 12. uro, pripravlja vodi in ureja pa jo Natalija Škrinjar. Ponovitvi lahko prisluhnete v četrtek ob 19. uri.

Tedenski pregled dogodkov
je zakrožen v nedeljski oddaji z naslovom Včeraj, danes, jutri, kjer so združena pomembna dogajanja iztekajočega se tedna. Oddaja je na sporedu ob 12. uri.

Ob nedeljah po 13.uri so na sporedu »Čestitke poslušalcev«, v keterih poslušalci voščijo in pozdravljajo ter izbirajo glasbo. Po koncu čestitk pa izpolnjujemo glasbene želje vse tja do 17. ure.

Zaradi številnih oddaj, ki jih pripravljamo, je v domačem okolju radio Prlek dobro poznan medij, predvsem zaradi dejstva, ker objavljamo aktualnosti in obveščamo o dogodkih iz lokalnega okolja ter dajemo velik pomen sodelovanju s poslušalci preko različnih oblik komuniciranja.

 

Facebook

Glasujte za nas