Vremenska napoved za Ormož

Informacije

Uredništvo Studio Glasbene želje Prometni info
Tel: 02-7411-450
Tel: 02-7402-802
SMS: 040-889-889
Tel: 040-889-889
Tel: 070-889-889
Pasica

Novice STA

Na današnji dan

MMC RTV - Na današnji dan
  • Nesrečno življenje bogatašinje
    Leta 1988 je zaradi pljučnega edema in odpovedi srca v Buenos Airesu umrla Christina Onassis, hčerka milijarderja Aristotela Onassisa in Athine Livanos Onassis.
  • Smrt Nobelovega nagrajenca
    Leta 1916 je umrl poljski pisatelj, dobitnik Nobelove nagrade leta 1905, Henryk Sienkiewicz. Najbolj znani romani so Mali vitez, Z ognjem in mečem, Quo vadis? in V puščavi in goščavi.
  • Rojstvo Mammie, prve dame ZDA
    Leta 1896 se je rodila Mary Geneva Doud Eisenhower, znana kot Mamie, žena predsednika Dwighta D. Eisenhowerja in prva dama ZDA od 1953 do 1961.

Lokalne novice sobota, 11.02.2017
Študentje in dijaki so se lahko včeraj in danes na informativnih dnevih seznanili s študijskimi in srednješolskimi programi, na katerih bi želeli nadaljevati šolanje. Da bi se lažje odločili, so v izobraževalnih ustanovah zanje pripravili predstavitve programov in tako je bodoče dijake medse vabila tudi ormoška gimnazija, ki je predstavljala oba programa, torej gimnazijski program in predšolsko vzgojo. Z obiskom v vseh treh terminih so zadovoljni, seveda pa končna odločitev leži v rokah bodočih dijakov. V gimnaziji veliko stavijo na majhnost in domačnost. prepričani pa so, da jih odlikujejo številne ostale prednosti, saj so njihove vrednote strokovna znanja, vseživljenjsko učenje, kvalitetni medsebojni odnosi. Tukaj so še več kot dobrodošle štipendije. Gimnazija Ormož ima za oba programa razpisanih po 28 mest. Pričakujejo pa, da bodo v vsakem od programov napolnili oddelek.
 
Mladinski center Ormož je v sodelovanju s Klubom ormoških študentov pripravil predstavitev Student cuts festivala, ki ga organizira Inštitut za medijske komunikacije, Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko. Na festivalu dobijo posebno pozornost študentje Medijskih komunikacij, Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko UM, saj se je festival razvil iz ideje, da prav slednji pokažejo svoje delo.
 
Prostovoljno gasilsko društvo Ključarovci je sklicalo 88. redni letni občni zbor, na katerem se bodo zbrali danes ob 19. uri.  Po uvodnim formalnostih bodo poročila predstavili upravni odbor, blagajnik, nadzorni odbor in verifikacijska komisija. Sledila bo razprava, nato bodo potrdili zaključni račun za lani in sprejeli plan dela za letos. Kot vsako leto bodo zaslužnim gasilcem in gasilkam podelili priznanja in napredovanja. PH
 
JSKD območna izpostava Ormož, LIKUDO – Likovno kulturno društvo Ormož, KUD Prasila, Ljudska univerza Ormož in Likovno društvo Sv. Jurij ob Ščavnici so danes otvorili avkcijsko razstavo likovnih del v namen projekta »Pomagajmo Žanu«. Likovna dela nastala na likovno–literarni koloniji »Malek 2016«, likovna dela članov likovnega društva Sv. Jurij ob Ščavnici ter likovna dela domačih likovnikov so razstavljena v galeriji trgovskega centra Holermuos Ormož.
 
V Kulturnem domu Mala Nedelja Folklorna skupina Pürga na ogled postavlja gledališko plesno prireditev Kak je negda blo pozimi. Nastopili bodo tudi danes, ob 18. uri. Vstopnine ni, so pa zaželeni prostovoljni prispevki. PH
 
ŠPORT:
 
Atletski klub Ormož je pripravil občni zbor, na katerem so pregledali delovanje v letu 2016 in si zadali naloge in cilje, ki jih želijo izpolniti v tem letu. Več jutri(nedelja) med deseto in enajsto uro.
 
 

Facebook

Glasujte za nas