Lokalni utrip

Lokalni utrip, 9. januar

09 jan

V ormoški knjižnici bodo pestro dogajanje v tem letu začeli s pravljičnim večerom za odrasle. Ta bo nocoj (četrtek) ob 17. uri. Medse so povabili devet knjižničarjev iz več slovenskih knjižnic, katerim poslušalci radi vedno znova prisluhnejo, saj jih vedno znova presenečajo z izjemnim pripovedovalskim talentom. Nastopila bo tudi mlada harfistka Pia Škorjanec. PHV ormoški knjižnici bodo pestro dogajanje v tem letu začeli s pravljičnim večerom za odrasle. Ta bo nocoj (četrtek) ob 17. uri. Medse so povabili devet knjižničarjev iz več slovenskih knjižnic, katerim poslušalci radi vedno znova prisluhnejo, saj jih vedno znova presenečajo z izjemnim pripovedovalskim talentom. Nastopila bo tudi mlada harfistka Pia Škorjanec. PH 

Center za socialno delo Spodnje Podravje z enoto v Ormožu vodi pomočnica direktorja Brigita Tetičkovič. Dela je veliko, kadrovsko pa so podhranjeni. O specifiki dela boste več izvedeli v nedeljski oddaji med deseto in enajsto uro. PK

Društvo vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer je pripravilo kronanje že 20. vinske kraljice. Vse ljutomerske vinske kraljice nosijo ime Martina. Kronanje je potekalo na Jeruzalemu, v gostišču Vinski hram, udeležile pa so se ga vinske kraljice iz različnih vinorodnih območij, na čelu s slovensko vinsko kraljico, Meto Frangež. Kronanje je spremljal kulturni program, ki so ga popestrili pevci moškega okteta Arion iz Ljutomera, nova 20. vinska kraljica pa je postala domačinka, sicer študentka biotehniške fakultete v Ljubljani, Tina Pregrad, ki je krono prejela od 19. vinske kraljice Tjaše Kovačič. PK

V torek, 14. januarja ob 17. uri bo v prostorih Občine Ormož svečan podpis pogodbe o opravljanju javne gasilske službe v Občini Ormož. Podpisa pogodbe z županom Danijelom Vrbnjakom se bodo udeležili predsedniki gasilskih društev v Občini Ormož, teh je petnajst, in vodstvo gasilske zveze Ormož. 

ŠPORT:
V veteranski konkurenci sta se v tekmah 5. kola zimske lige v malem nogometu, v organizaciji ŠD Pušenci, ekipi Športno društvo Vičanci in Nogometni klub Ormož razšli brez zmagovalca; izid je bil 1:1. Zmagi sta zabeležili ekipi Kluba malega nogometa Tomaž in Avtoprevozništva Dejan Jerebič. Prvi so s 6:1 odpravili Športno društvo Vičanci, drugi s 6:2 ekipo Smoki Hotel Roškar. Pri veteranih je na vrhu lestvice ekipa KMN Tomaž z 12. točkami. Dve točki manj ima na drugem mestu Avtoprevozništvo Dejan Jerebič. Tretje je športno društvo Vičanci z 8. točkami. 
 
ČRNA KRONIKA: 
Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času 24- ur obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:
 
SREDA 8. 1. 2020 
Ob 14.25 uri so obravnavali prometno nesrečo I. kategorije in udeležbo divjadi. Patrulja je po opravljenem ogledu udeležencu izdala obvestilo o odstopu od ogleda.
Ob 16.49 uri so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v zasebnem stanovanju v Ormožu. Na kraju policisti niso ugotovili elementov prekrška. Ugotovljeno, da je prišlo do težav zaradi enega od udeleženih, ki je bil v slabem duševnem zdravstvenem stanju. Oseba z zdravstvenimi težavami je bila z reševalnim vozilom odpeljana v psihiatrično bolnišnico. Policisti so zadevo zaključili z uradnim zaznamkom.
 
Napoved aktivnosti za četrtek dne 9. 1. 2020
Ob rednem delu bodo opravljali kontrolo prometa, s poudarkom na ugotavljanju psihofizičnega stanja voznikov in hitrosti vožnje.