Lokalni utrip

Lokalni utrip, 8. januar

08 jan

Gimnazija Ormož je v sodelovanju z Občino Ormož pripravila Nefix karierni dan z namenom predstavitev poklicev, ki bodo v prihodnje iskani v Občini Ormož. Več v programu radia Prlek.Gimnazija Ormož je v sodelovanju z Občino Ormož pripravila Nefix karierni dan z namenom predstavitev poklicev, ki bodo v prihodnje iskani v Občini Ormož. Več v programu radia Prlek.

Smučarska sezona se bo končno začela tudi pri nas. Smučišče »Globoki klanec« je pripravljeno in že jutri, v četrtek 9. januarja, od 17. ure naprej, se bodo lahko po klancu spustili prvi smučarji.

Osrednji dogodek Antonovanja na Kogu bo 11. čurkarijada s kulinaričnim razvajanjem. Pokušina čurk in podelitev priznanj najboljšim bo v soboto, 18. januarja, ob 15h, v osnovni šoli na Kogu. Pred tem bodo pripravili ocenjevanje čurk ali kašnatih klobas ter druge spremljajoče dogodke. Podrobneje bodo dogodke predstavili ta petek ob 10. uri na ormoški tržnici, kjer bodo pripravili še pogostitev in imenovali Matjašeka I. Kogovskega.

V ormoški knjižnici bodo pestro dogajanje v tem letu začeli s pravljičnim večerom za odrasle. Ta bo jutri (četrtek) ob 17. uri. Medse so povabili devet knjižničarjev iz več slovenskih knjižnic, katerim poslušalci radi vedno znova prisluhnejo, saj jih vedno znova presenečajo z izjemnim pripovedovalskim talentom. Nastopila bo tudi mlada harfistka Pia Škorjanec. PH

ŠPORT:
Osem tekačev Atletskega kluba Ormož se je 1. januarja udeležilo novoletnega teka v Varaždinu. Na 4,8-kilometra dolgi progi se je na odlično 5. mesto uvrstil Blaž Orešnik, v svoji kategoriji je bil drugi. Tomaž Rep je zasedel 46. mesto, Danilo Magdič je bil uvrščen na 115. mesto. Nuša Štefančič je zasedla 179. mesto v absolutni konkurenci in 19. mesto v ženski kategoriji do 39 let, kjer je nastopilo 93 tekačic. Robert Mlakar je zasedel 281. mesto, Marjan Alt 321., Janez Sagadin 364. in Vita Štefančič 370. mesto.

ČRNA KRONIKA:
V ormoškem kiosku je neznanec predvidoma prejšnjo noč ukradel manjšo količino denarja. Ormoški policisti dogodek obravnavajo kot veliko tatvino. Po zbranih obvestilih bodo podali kazensko ovadbo. Včeraj so obravnavali tudi poslovno goljufijo, poškodbo parkiranega avtomobila v Ormožu in prometno nesrečo v Pušencih. Ob 12.50 so bili na kraju prometne nesreče na glavni cesti v bližini Pušencev. Voznica osebnega avtomobila je zaradi neprilagojene hitrosti trčila v drugega voznika osebnega avtomobila, ki je nameraval zaviti v levo. Nekaj časa je bil na cesti Ormož-Središče ob Dravi promet oviran v obe smeri. Ormoški policisti so včeraj obravnavali dve prometni nesreči z udeležbo živali, v naseljih Senešci in Krčevina.

  • Prometno poročilo, četrtek 23.januar 2020 ob 17:58

    Zaradi prometne nesreče na primorski avtocesti je pred Logatcem proti Kopru zaprt počasni pas. Nastal je zastoj, približno 1, 5 km.

    Primorska avtocesta je zaradi previsokega tovornega vozila zaprta v predoru Dekani proti Ljubljani.

    V noči na soboto, med 21. in 5. uro, bo promet skozi predor Karavanke urejen izmenično enosmerno s čakanjem pred predorom.

    Cesta čez prelaz Vršič je prevozna samo za osebna vozila.