Lokalni utrip

Lokalni utrip, 2. januarja

03 jan

V današnjem lokalnem utripu bomo spregovorili o načrtih občine Ormož in tudi sosednjih občin, Sveti Tomaž in Središče ob Dravi v letošnjem letu. Glede na to, da je občina Ormož v decembru sprejela proračuna tako za leto 2020, kot tudi za leto 2021, je župan Danijel Vrbnjak izpostavil, da sta oba naravnana razvojno.V današnjem lokalnem utripu bomo spregovorili o načrtih občine Ormož in tudi sosednjih občin, Sveti Tomaž in Središče ob Dravi v letošnjem letu. Glede na to, da je občina Ormož v decembru sprejela proračuna tako za leto 2020, kot tudi za leto 2021, je župan Danijel Vrbnjak izpostavil, da sta oba naravnana razvojno.

Iz občine Ormož pa v občino Središče ob Dravi. Po tem, kar nam je povedal župan Jurij Borko, bodo tudi tam v letošnjem letu zavihali rokave. Proračun se v primerjavi z letom 2019 namreč povečuje za slabih 600 tisoč evrov. Ob koncu še obisk občine Sveti Tomaž. Tudi tamkajšnji župan, Mirko Cvetko se že veseli novih načrtov, projektov in izzivov.

ČRNA KRONIKA:
Policisti Policijske uprave Maribor, so v yadnjih 24 urah na telefonsko številko policije 113 za klice v sili, sprejeli skupno 159 klicev, od tega 37 takšnih, ki so zahtevali posredovanje najmanj ene policijske patrulje na kraju dogodka. Ob svojem rednem delu so beležili naslednje posebej izstopajoče dogodke :

Obravnavali so 11 novih kaznivih dejanj, med katerimi prevladujejo tatvine, vlomi in poškodovanja tuje stvari. Na področju javnega reda in miru so obravnavali 9 kršitev, od tega 2 na javnem kraju in 7 v zasebnih prostorih. Na področju prometne varnosti smo obravnavali 4 prometne nesreče, pri katerih ni bil nihče telesno poškodovan.

  • Prometno poročilo, četrtek 23.januar 2020 ob 18:16

    Zaradi prometne nesreče na primorski avtocesti je pred Logatcem proti Kopru zaprt počasni pas. Nastal je krajši zastoj.

    Primorska avtocesta je zaradi previsokega tovornega vozila zaprta v predoru Dekani proti Ljubljani.

    V noči na soboto, med 21. in 5. uro, bo promet skozi predor Karavanke urejen izmenično enosmerno s čakanjem pred predorom.

    Cesta čez prelaz Vršič je prevozna samo za osebna vozila.