Lokalni utrip

Lokalni utrip, 2. december

02 dec

Sekcija slikopleskarjev pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije je tudi v letošnjem letu izvedla mednarodno humanitarno akcijo in 21. tekmovanje slikopleskarjev, ki je tokrat potekalo na OŠ Ormož. V sveže barvne odtenke je 130 slikopleskarjev v enem dnevu odelo 5.000 m² površin ormoške osnovne šole. Velika večina je sicer sodelovala v humanitarnem delu, v tekmovalnem delu je nastopilo osem ekip. V tekmovalnem delu je 3. mesto osvojilo Slikopleskarstvo Andrej Milan Roškarič, 2. Domplesk, Klemen Žvokelj in prvo mesto slikopleskarstvo Mihael Bezjak iz Markovcev. Petčlanska ekipa sodnikov gotovo ni imela lahkega dela. UM

V Spodnjem Podravju ostaja v veljavi sistem nujne medicinske pomoči z nočnima dežurnima zdravstvenima službama na Ptuju in v Ormožu. V slednjem so imeli poleti nekaj težav z zagotavljanjem zdravnika, a so jih rešili s pomočjo kadra iz drugih zdravstvenih domov. Dodatno je zadevo olajšala vključitev območja v okvir dispečerskega centra v Mariboru. (sta 0212)
Ta veseli dan kulture bodo družno, 3. decembra, obeležili v Pokrajinskem muzeju Ptuj – Ormož. V avli občine Ormož bodo ob 10. uri odprli razstavo Igraj se z mano – bodi umetnik. V Beli dvorani Grajske pristave Ormož pa bo ob 18. uri na ogled razstava Oblo in oglato. Na ta dan bodo brezplačno na ogled muzejske zbirke v ormoškem in ptujskem gradu. PH
Pri Svetem Tomažu bodo na jutrišnji Ta veseli dan kulture ob 16. uri gostili mlado slovensko glasbenico Ditko. Nastopila bo v Kulturnem domu Sveti Tomaž. Ditka je svojo kariero začela graditi s pomočjo poezije priznanih slovenskih pesnikov. V pogovoru bo spregovorila o svojih ustvarjalnih začetkih, dosežkih in načrtih za naprej. Z gostjo se bo pogovarjala Mateja Hržič. PH
Kulturno turistično društvo Miklavž pri Ormožu, OŠ Miklavž pri Ormožu, podružnična šola Kog, KS Miklavž pri Ormožu in PGD Miklavž pri Ormožu to sredo ob 17.00 pripravljajo Miklavževanje, ki bo na parkirišču pri tamkajšnji OŠ. Na stojnicah bo pestra ponudba izdelkov, ki so jih ustvarili otroci, da vas ne bo zeblo, pripravljajo tudi tople napitke. UM

ŠPORT:
Rokometaši Jeruzalema Ormoža so v soboto v 12. krogu lige NLB v trdnjavi Hard EK prikazali svojo najboljšo predstavo v letošnji sezoni in pred več kot 300 gledalci na kolena spravili tretjo ekipi prvenstvene lestvice, trebanjski Trimo. Čeprav so Ormožani v dosedanjem delu sezone doživeli kar sedem porazov, na drugi strani so Trebanjci sedemkrat zmagali, so se favoriti tokrat opekli. Borbeni domačini so vodili skozi celo tekmo in na koncu tudi zasluženo zmagali z 29:25.
Trebanjci so pred srečanjem veljali za favorite, vendar so bili Vinarji odločeni, da bodo točke ostale doma. S čvrsto igro v obrambi, dobrimi idejami v napadu, predvsem pa z neizmerno borbenostjo so varovanci trenerja Saše Prapotnika vodili praktično od začetka do konca srečanja. Izid je bil zadnjič poravnan v 6. minuti, ko je bilo 3:3, nato so domači prevzeli vajeti igre v svoje roke. V 12. minuti so po dveh zaporednih zadetkih kapetana Čudića povedli s 7:4. Dve minuti kasneje je semafor kazal 9:5. V 21. minuti je Čudić zadel za novo najvišje vodstvo. Vinarji po povedli z 12:7. Trebanjci so bili brez idej, tako v napadu, kot v obrambi in so na trenutke delovali povsem izgubljeno. Do odmora so sicer uspeli zaostanek omiliti, Žuran je postavil izid prvega polčasa 16:13.
V nadaljevanju so se Trebanjci hitro povsem približali; V 35. minuti je za 17:16 zadel Udovič, Cirar je v naslednjem napadu zgrešil sedemmetrovko za izenačenje. Vendar Ormožani nikakor niso dopustili gostom priključka, vodili so za tri, štiri zadetke in to prednost držali vse do konca obračuna. Tudi v zadnjih dveh minutah srečanja, ko so imeli izključena kar dva igralca. Končni izid 29:25 je v 59. minuti srečanja postavil Martin Hebar. Pri domačih je bil z devetimi goli najboljši Čudič, Žuran je dodal enega manj. Pri gostih so po petkrat zadeli Dobovičnik, Hamidović in Kotar. V preostalih srečanjih 12. kroga je Celje z 39:19 odpravilo Izolo, Gorenje je s 37:27 premagalo Loko. Krka je s 23:26 slavila v Mariboru. Ribnica je bila s 30:23 boljša od Slovenj Gradca, Dobova je z 22:27 slavila na gostovanju pri Kopru.
Na lestvici po 12. krogih vodijo Celjani s popolnim izkupičkom 24 točk. Druga Ribnica ima tri točke manj. Sledita Gorenje in Dobova s 16 točkami. Ormožani so se z dvema zaporednima zmagama povzpeli na 8. mesto lestvice, imajo 9 točk. Ormožani bodo v 13. krogu v soboto gostovali v Izoli.

ČRNA KRONIKA:
V petek so ormoški policisti obravnavali tatvino v eni od trgovin in dve poškodbi parkiranih vozil v Ormožu. Zvečer ob 23.30 so v Veličanah ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola, saj je imel 0,58 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper njega sledi obdolžilni predlog.
V soboto pred 13. uro so obravnavali goljufijo v eni izmed trgovin v Ormožu.
Včeraj (nedelja) popoldne so obravnavali nesrečo pri jahanju. Jezdec se je pri padcu telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v ptujsko bolnišnico. Pri ježi ni uporabljal zaščitne čelade. Včeraj popoldan so pri nedovoljenem prehodu državne meje prijeli šest Sircev. Zvečer so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru. Patrulja je ugotovila, da sta se dve osebi verbalno prepirali in med seboj žalili. Oba kršitelja sta dobila plačilna naloga.

 • Požar, eksplozija 8. 04. 2020 23:17
  HAJDINA
 • Požar, eksplozija 8. 04. 2020 13:48
  Ob 13.50 so v Pušči, občina Murska Sobota, goreli trije zapuščeni osebni avtomobili. Požar so pogasili gasilci PGD Pušča in Murska Sobota.
 • Požar, eksplozija 8. 04. 2020 13:38
  Ob 13.38 je v naselju Stanovno, občina Ormož, gorela zaraščena škarpa ob stanovanjski hiši. Gasilci PGD Ivanjkovci in Hardek so zavarovali kraj dogodka in pogasili požar. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.
 • Požar, eksplozija 8. 04. 2020 13:24
  Ob 13.26 je v Vanča vasi, občina Tišina, gorela manjša drvarnica. Manjši požar so pogasili gasilci PGD Vanča vas, Rankovci in Tišina. Pri gašenju se je občan nadihal dima in potreboval zdravniško pomoč.
 • Prometno poročilo, četrtek 9.april 2020 ob 04:41

  Do preklica ob nedeljah, praznikih ter v petek pred veliko nočjo ni omejitve za tovorna vozila, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 t.

  Predvidoma do 12. 4. bo cesta Kranj - Jezersko zaprta v Tupaličah zaradi izgradnje krožišča. Obvoz je po lokalnih cestah.

  Zaradi preprečevanja širjenja nalezljive bolezni veljajo številne omejitve pri pretoku oseb in blaga med državami. Za več informacij preverite v rubriki Iz novic.

  OSTANIMO DOMA

URADNA GLASBENA LESTVICA RADIO PRLEK

RADIO PRLEK TOP 10 - 4.4.2020
RADIOaktivnih11 - 07.04.2020